View previous topic :: View next topic |
Omezit po�et vzork�? |
NE! |
|
11% |
[ 1 ] |
Ano, nepovolit do degustace ciz� a speci�ln� piva. |
|
66% |
[ 6 ] |
Ano, vybrat p�edem omezen� po�et vzork�. |
|
22% |
[ 2 ] |
|
Total Votes : 9 |
|
Author |
Message |
DnF Site Admin
Joined: 31 Jul 2007 Posts: 74
|
Posted: Tue Jun 08, 2010 4:15 pm Post subject: V�b�r piv - metodika. NOVINKA! |
|
|
Jakou metodikou vybereme a pak odegustujeme piva. N�pady v�t�ny.
Vybran� metodika se zde zve�ejn�, a podle n� si budou lidi moct vybrat pivo se kter�m p�ijedou.
Zat�m nic.
Last edited by DnF on Wed Jun 09, 2010 11:23 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
cunas Site Admin
Joined: 05 Aug 2007 Posts: 96
|
Posted: Wed Jun 09, 2010 7:49 am Post subject: vicekolove |
|
|
Pokud by se zase dovezlo v�ce vzork�, tak by se dala rozd�lit zakladn� degustace po skupin�ch. Ka�d� skupina by degustovala v p�tek svoji ��st, ze kter� by vze�lo n�kolik p�edn�ch piv a ty by se nominovali na sobotni fin�le. Ch�pu, �e by pak v�ichni neochutnali v�echno, ale v podstat� by se nem�lo nic z�sadn�ho st�t. |
|
Back to top |
|
|
cunas Site Admin
Joined: 05 Aug 2007 Posts: 96
|
Posted: Wed Jun 09, 2010 7:57 am Post subject: pivn� kategorie |
|
|
V �ech�ch se n�m trochu zv�t�uje z�b�r piv, tak�e u� by bylo mo�n� ud�lat i degustaci jin�ch styl�.
V podstat� se lahvov� piva daj� rozd�lit
- piva sv�tl� plze�sk�ho typu
- v��epn� (do 11% EPM)
- le��k (11-12,99 %EPM)
- speci�ln� (nad 13 % EPM)
- piva tmav� (spodn� kva�en�)
- v��epn� (do 11% EPM)
- le��k (11-12,99 %EPM)
- speci�ln� (nad 13 % EPM)
- piva p�eni�n�
- nealkoholick� piva
- piva speci�ln�
V dob�ch minul�ch jsme se zam��ili pouze na sv�tl� le��ky, kde je asi nejpo�etn�j�� zastoupen� mo�n�ch vzork�. O trochu m�n� je jich v kategorii �ern�ch a speci�ln�ch piv.
V posledn�m roce se tak� rozrostla skupina p�eni�n�ch piv (napad� m� N�chod, Svijany, �ern� Hora, Herold).
Tak m� napad�, zda t�eba neudelat v ned�li dopoledne degusta�ku nealko piv. |
|
Back to top |
|
|
DnF Site Admin
Joined: 31 Jul 2007 Posts: 74
|
Posted: Wed Jun 09, 2010 9:35 am Post subject: |
|
|
No hele, ja bych se na ty specialy vykaslal uplne, stejne jako na cizi piva typu Zagorka, Mythos, Erdlehmbergfuhrer a podobny. Z toho Cunasova vyberu bych zustal a striktne se omezil na le��k sv�tl�ho plze�sk�ho typu(11-12,99 %EPM)
Muj navrh je jak jsem psal v mailu... Kazda ze tri skupinek nominovat piva do lahvace tak, aby celkovy pocet neprekrocil x, rekneme 20 (10 na kazdy den). Jak se k tomu ktera skupina postavi, jestli tajnym klasovanim, losovanim z klobouku, nebo exkurzema v pivovarech, to je otazka.
Co takhle udelat si preddegustaci maleho poctu vzorku, za Brno, klidne u nas nejakej vecer, a odegustovat si 7-8 vzorku. Klidne to opakovat u Marbase na Obilnaku, a i jinde treba - a tak vznikne vyber za Brnaky.
Budou tri zebricky, mergnou se nejakou metodikou kterou este promyslime, a mame na svete finalovou skupinu. |
|
Back to top |
|
|
johnnie-w Chytrolin
Joined: 10 Aug 2007 Posts: 23
|
Posted: Wed Jun 09, 2010 7:46 pm Post subject: |
|
|
Muj navrh smeroval pouze k tomuto rocniku, protoze bych rad vedel jak budeme hodnotit vzorky v patek a stejne vzorky v sobotu.
Tudiz navrhuji pocet priblizne 15 vzorku, ktere by se ochutnavaly v patek i v sobotu samozrejme v jinem poradi, nam neznamem.
Provedl jsem vyzkum ve vysledcich za minule rocniky (pouze 12%, pokud byly rocniky spojene tak jsem bral v uvahu pouze lezaky) a jako prvni kriterium pro vyber vzorku bych zvolil pocet umisteni v prvni 15ce.
Ty vzorky ktere se dostaly do prvni 15ky 5x a vice jsou automaticky v soutezi. U dalsich, s ucasti 3 - 4, byly secteny body z rocniku a podeleny poctem ucasti, aby vznikl prumer, ktery rozhoduje o umisteni.
Jak me upozornil Ferda, nektere pivovary jiz nefunguji nebo nebudou fungovat, tudiz by se poradi posunovalo k tem, ktere se zucastnit mohou.
Zvazoval bych i moznost divoke karty na pivo, ktere nekdo navrhne a nejak se na nem shodneme.
Zde je link na tabulku vyberu.
Code: |
http://uloz.to/5059900/statistika-vysledku-a-vyber-pro-lahvac-2010.ods
http://uloz.to/5059901/statistika-vysledku-a-vyber-pro-lahvac-2010.xls
|
Pokud nekdo ma vysledky za rocniky ktere nemam, tj. 2001 a 2008 druhe kolo, a poskytne mi je tabulku opravim. Dekuji
Last edited by johnnie-w on Thu Jun 10, 2010 3:37 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
cunas Site Admin
Joined: 05 Aug 2007 Posts: 96
|
Posted: Thu Jun 10, 2010 7:57 am Post subject: piva |
|
|
Jenicku,
ja mam snad vsechny vysledky a dokonce i cetnost piv a a nejaka dalsi data. Zapatram a kdyztak poslu. |
|
Back to top |
|
|
DnF Site Admin
Joined: 31 Jul 2007 Posts: 74
|
Posted: Thu Jun 10, 2010 8:33 am Post subject: |
|
|
No vcera jsme to probirali v hospode ..
Ja tam porad vidim moznej problem zasadne ohrozujici ospraveditelnost existence nasi akce Ferda rika ze uz jsme ustali kdejakou ostudu ... No ale kdyz se ukaze ze vysledky jsou naprosto nesmyslne po druhe degustaci ... co pak?
Jsem pro to risknout, jen upozornuju na cernou stranu mince |
|
Back to top |
|
|
johnnie-w Chytrolin
Joined: 10 Aug 2007 Posts: 23
|
Posted: Thu Jun 10, 2010 3:43 pm Post subject: |
|
|
Tak�e ot�zka je, jestli m�me odvahu se historicky znemo�nit |
|
Back to top |
|
|
Otry Chytrolin
Joined: 01 Aug 2007 Posts: 21
|
Posted: Thu Jun 10, 2010 6:08 pm Post subject: dvakr�t hodnotit stejn� vzorky? |
|
|
No, j� si mysl�m, �e nem�me co z�skat. Proto�e tak n�jak p�i kvalitn� degustaci by se m�ly v�sledky opakovan� degustace li�it jen m�lo.
Je ov�em jasn�, �e u n�s to bude rozd�l jak prase. V�me, jak dopadl loni opakuj�c� se vzorek. Tak�e pokud chceme znev�it, celou sout� s 15-letou tradic�, jdeme na to dob�e.
Nicm�n� hlasuju proti. A Barunka, pokud v�m, taky. |
|
Back to top |
|
|
DnF Site Admin
Joined: 31 Jul 2007 Posts: 74
|
Posted: Thu Jun 10, 2010 6:22 pm Post subject: |
|
|
Jeste si vsimnete hlasovani na zacatku topicu, zatim vyhrava skrtani cizich piv a specialu ...
Vicemene souhlasim s Otrym, ze se to tutuove bude lisit, viz co jsem psal. |
|
Back to top |
|
|
johnnie-w Chytrolin
Joined: 10 Aug 2007 Posts: 23
|
Posted: Thu Jun 10, 2010 11:17 pm Post subject: |
|
|
Po�et vzork�, at jiz se bude degustovat jak�mkoliv zp�sobem, bych ovsem stejne omezil, lonskych 37 bylo podle mne opravdu moc. Sice jsme to zvladli, ale kdo to ma vydrzet? |
|
Back to top |
|
|
cunas Site Admin
Joined: 05 Aug 2007 Posts: 96
|
Posted: Fri Jun 11, 2010 7:25 am Post subject: |
|
|
No jo, ale je docela skoda nejake vzorky vynechat.NEdat jim prilezitost.
Jeste muzeme udelat nejake rozdeleni dle velikosti pivovaru a regionu.
Tady spis narazim na to, jak udelat reprezentativni vzorek. Leda opravdu v ramci regionu udelat preddegustacku, ktera nominuje vzorky do finale. |
|
Back to top |
|
|
johnnie-w Chytrolin
Joined: 10 Aug 2007 Posts: 23
|
Posted: Fri Jun 11, 2010 12:29 pm Post subject: |
|
|
30 vzork� je mysl�m dostate�n� mno�stv�, dle statistiky se n�kdy ��astnilo celkem 47 vzork� dom�c�ch le��k�. Z toho maj� n�kter� pivovary dvoj� ��ast a n�kter� u� nefunguj�.
Na posledn�m ro�n�ku, pokud dob�e po��t�m, bylo po ode�ten� zahrani�n�ch, 29 dom�c�ch piv.
V roce 2008 na prvni casti lahvace 28. |
|
Back to top |
|
|
Ferdinand Chytrolin
Joined: 08 Aug 2007 Posts: 18
|
Posted: Thu Jun 24, 2010 3:55 pm Post subject: Jsem pro 15 : 15 |
|
|
Abych se tak� ofici�ln� vyj�d�il. Jsem pro Jen��k�v n�pad - v sobotu degustovat stejnych 15 piv jako v patek.
Nebu�me poserov�!
F. |
|
Back to top |
|
|
cunas Site Admin
Joined: 05 Aug 2007 Posts: 96
|
|
Back to top |
|
|
|